Over mezelf


Nico Contini meer dan 25 jaar on Stage.

In 1991 had ik per ongeluk mijn eerste optreden in Turkije, weliswaar met knikkende knieën. Op een groot terras aan het strand van Marmaris. Dat trok een hoop publiek, wat was dat leuk. Sindsdien heb ik vele optredens op mijn naam staan en gespeeld met diverse musici in een Big Band, Orkest, enkele Duo’s en Trio’s, belegeiding enkele koren maar veelal Solo. Ook werkte ik met orkestbanden, die ik begeleid met zang en toetsen.

Diverse locaties waren mijn podium, zowel in grote als in kleine zalen, boten, tuinen, parken, kantoren, clubs, kantines, sauna, showrooms, restaurants e.d.

Men boekte mij voor bruiloften, tuinfeesten, personeelsfeesten, verjaardagen, huwelijksfeesten, verenigingsfestiviteiten, kerst, teambuilding, recepties etc.

Voor een breed publiek zong en speelde ik bekende songs uit een uitgebreid repertoire.  

Na meer dan 25 jaar ben ik gestopt met het geven van optredens.

Sedert eind 2018 ben ik gestopt met het geven van optredens. Dit heb ik gedaan onder de artiestennaam, Nico Contini, een van mijn moeders achternamen. Mijn eigen naam is Nico Staalman en ben geboren te Hilversum.
De reden hiervoor is dat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden in het maken van films over de Zon, Maan, Planeten,
 Sterren en Wolken. Deze vergezel ik veelal van zelfgemaakte composities met of zonder zang. 

Een nieuwe uitdaging.

Muziek is een universele, onzichtbare oertaal, waarin ik mijn gevoelens kan uiten en muziek blijft mijn passie.

Naast het schrijven van enkele boekjes heb ik mij sinds geruime tijd toegelegd op het maken van films over zon, maan, planeten, sterren en wolken etc. vergezeld van mijn eigen muziek, hetgeen een buitengewone inspiratiebron is.


Nico Contini !

nicocontini@me.com © Nico Contini 2017