Wetenschap


Wetenschap onder de loep

De dwaas en de Wijze man
De dwaas bouwt zijn huis op zand, De Wijze bouwt zijn huis op een rots.
De dwaas doet onderzoek op basis van aannames. De Wijze doet onderzoek op basis van keiharde feiten.

Wat zijn wetenschappers?
Wetenschappers zijn onderzoekers die trachten op een wetenschappelijke manier onderzoeken te verrichten.

Op de wiki pagina als volgt omschreven: 
Een wetenschapper (afgeleid van Duits:Wissenschafter, in de Nederlandse wetenschap spreekt men liever van onderzoeker) of geleerde, is iemand die veelal gestudeerd heeft aan een universiteit of andere instelling voor hoger wetenschappelijk onderwijs en beroepshalve wetenschappelijke arbeid verricht. Wat deze dan geleerd heeft en van wie hij dat dan geleerd heeft wordt er niet bijverteld. Wel vaak een school of universiteit maar dat is dan ook alles.
Tegenwoordig leren we veel rechtstreeks van het internet.
Waarom Levensgevaarlijk??? Wat er vandaag op staat kan morgen zo maar veranderd zijn.

Wetenschap* is een geloof, het geloven in wat wetenschappers zeggen, dat dat waar is. Mensen menen over het algemeen, dat hetgeen wetenschappers zeggen bewezen te hebben, dat dat waarheid is. Volgens de wetenschap zelf is dat maar een moment opname. Als er nieuwe bewijzen komen, wordt de wetenschap herzien. Wetenschap is dus in beweging en géén vaststaand feit. Ook verschijnen er opeens (al dan niet betaalde) “wetenschappers” in de Media, waarvan men nooit gehoord heeft. De èchte wetenschappers, die er toe doen, worden NIET gehoord en/of uitgenodigd om een ander geluid te laten horen dan dat van papegaaien.

* Het woord Wetenschap op zich is dus verneukeratief. Wetenschap is NIET per definitie hetzelfde als waarheid.
Het woord onderzoek is dan meer op zijn plaats en wekt geen verkeerde 
veronderstellingen.

Uranus en Neptunes
Kijken we naar het onderstaande artikel over Uranus en Neptunes dan zijn de wetenschappers in dit stadium van het onderzoek, geen wetenschappers, doch nog steeds “slechts” onderzoekers, om het maar even oneerbiedig uit te drukken. Gewoon omdat ze zelf toegeven dat ze het (nog) niet weten en dus niet klaar zijn met het onderzoek.
Dan is het zeer verwarrend als je het woord “wetenschapper" op dat moment gebruikt. Onderzoeker is dan de juiste benaming.

Veel gebruikte “ wetenschappelijke “ woorden
Lees in het volgende stukje alleen al hoe vaak het hier gaat over “wetenschappers”, woorden die daarbij gebruikt worden zoals: “denken te hebben”, “mogelijk”, “waarschijnlijk” en “zou kunnen zijn” en ook: “volgens de wetenschappers”.

Allemaal onzekerheden en veronderstellingen die je niet zondermeer als waarheid aan kunt aannemen.

https://www.astronomie.nl/nieuws/mogelijke-verklaring-gevonden-voor-verschillen-tussen-uranus-en-neptunus-2178

Bildschirmfoto-2020-02-04-um-10.50.25


Kijk naar de “foto's " Uranus en Neptunus die uiteraard door de Amerikaanse ruimteZondevanhetgeld Voyager 2 zou zijn gemaakt. Of is dit weer één van de vele CGI's ( Computer Generated Images)?

Geen teken van “ruimteleven” te bekennen, zelfs geen ster.
Dat is anders op de foto van de week van ESA, op de volgende pagina.

Wat nodig is:
dat zijn keiharde feiten en bewijzen en die je mist over het algemeen. Ook als het gaat over zon, maan, maanlandingen?, planeten en sterren, etc. Dus kritisch blijven, wetenschap eh..  onderzoek begint bij jezelf.
Niet NA-praten maar NA-denken.


Kijk ook op www.realscience.nlVolgende: Foto van de Week op ESA

nicocontini@me.com © Nico Contini 2017