Mozaïek van Komeet

Next

Mozaïek van komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko, opgebouwd uit opnamen die op 10 september 2014 zijn gemaakt, toen ESA-ruimtesonde Rosetta 27,8 kilometer van de komeet was verwijderd.

eso2001c

Mosaic of comet 67P/Churyumov–Gerasimenko, created using images taken on 10 September 2014 when ESA’s Rosetta spacecraft was 27.8 km from the comet.


Wat is een mozaïek van een komeet?
Waarom moet je een mozaïek opbouwen uit opnamen? Is één goede scherpe foto niet goed genoeg, als je zegt zo dichtbij een komeet te zijn of is dat soms niet mogelijk? Jammer dat er geen uitleg bij staat van het waarom. Wel goed meetwerk trouwens, op slechts 27,8 kilometer afstand is het “mozaïek” genomen, wat het ook mogen betekenen.

Indrukwekkend taalgebruik, indrukwekkende afstand, een mooie naam voor een komeet en geen ster te bekennen.
Dus weer geen èchte foto maar een CGI (Computer generated Image) en dus géén keihard bewijs of dit echt is.

Trouwens de foto’s en filmpjes die ik zelf heb gemaakt zijn denk ik van een veel grotere afstand gemaakt dan 27,8 km en veelal haarscherp. Daar was geen mozaïek voor nodig. Gewoon een foto/filmcamera.

Vast vergeten: 
Waarom is er tijdens de reis geen foto’s van de ronddraaiende Aarde gemaakt? Dat had ik nu leuk gevonden. Ja, ze kunnen niet alles en hebben het erg druk in die ruimte, oppassen dat je nergens tegen aan vliegt. Vliegen in het luchtledige? Knap.

https://www.eso.org/public/netherlands/images/eso2001c/



Volgende  Photo Album

nicocontini@me.com © Nico Contini 2017